11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente naturiste pentru cearcăne

Tratamente naturiste pentru cearcăne

Oboseala, stresul, alimentaţia dezechilibrată, dar şi anumite boli lasă amprente asupra aspectului ochilor. Cearcănele pot fi rezultatul lipsei de fier din organism, în cazul persoanelor cu o dietă vegetariană, sau pot să fie genetice.

 

Persoanele care au moştenit de la părinţi cearcănele trebuie să se împace cu ideea şi să încerce să le mascheze. Utilizează o cremă specială pentru ochi, puternic hidratantă, iar când te machezi este bine să foloseşti un fard deschis la culoare pentru acoperirea cearcănelor sau un creion corector de culoare verzui, respectiv un anticearcăn.

Pentru rezultate de durată, încearcă să bei multe lichide, aproximativ doi litri pe zi, şi să dormi suficient.

Sunt eficiente şi tratamentele naturiste. Iată câteva:

1. Aplică pe ochi tampoane cu apă minerală dacă îţi este greu să apelezi la un cabinet cosmetic pentru o cură cu oxigen şi ampule de colagen.

2. Înmoaie două plicuri de ceai de muşeţel în apă caldă. Le laşi la frigider până se răcesc şi apoi le pui pe ochi. Stai cu ele aproximativ 30 de minute. Poţi face acelaşi lucru cu pliculeţe de ceai verde sau negru.

3. Mănâncă peşte, legume verzi sau carne de vită (este bogată în fier).

4. Amestecă o lingură de miere de albine cu puţin ulei de migdale. Aplică pe pleoape şi pe cearcăne. Efectele asupra cearcănelor şi a ridurilor de la colţul ochilor devin vizibile după aproximativ o lună.

5. Se pot aplica şi comprese cu un cartof crud ras sau felii crude de cartofi, timp de zece zile, în fiecare seară, înainte de culcare.

6. Se prepară o infuzie din zece cuişoare. După răcire, se înmoaie două dischete de vată în soluţie şi se pun comprese pe ochi, timp de cinci minute.

7. În locul unei creme grase se poate folosi ulei de măsline extravirgin pentru zona din jurul ochilor.

8. Se folosesc comprese reci cu infuzie din petale de trandafir, obţinută dintr-o lingură de petale uscate la o cană cu apă.

9. Se aplică alternativ comprese calde şi reci cu infuzie de flori de tei sau de albăstrele.

10. Se pot aşeza pe ochi felii de castraveţi. Au efect hidratant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS